donderdag 12 november 2015

Ons dorp

In ons dorp ging ik vroeger nooit verder dan onze eigen straat. Als kind was de andere straat een ver land. We speelden cowboytje & indiaantje achter op het veld, waar de andere straat ook op aansloot, maar we speelden langs elkaar heen. Dat waren maar vreemde kinderen, al had ik, zover ik wist, geen van hen ooit ontmoet. Misschien zaten ze bij ons op school. Daar maakte niemand bekend uit welke straat ze kwamen.


Normaal gesproken trokken wij ons in de stad ook weinig aan van wat er in de andere straat gebeurde. Ja, soms fietste of wandelde ik er doorheen als ik eens iets anders wilde, maar daar bleef het bij. Er zijn andere delen aan de stad die ik interessanter vind dan die andere straat. Maar onlangs moesten we er toch aan geloven. Een paar bewoners daar begonnen de anderen te terroriseren, hun auto’s en ramen te bekladden en ons werd gevraagd om ook op te letten. Soms vluchtte zo’n terroriserende buur via onze straat als anderen achter hem aan zaten.

Op een gegeven moment werd de politie erbij gehaald, maar dat loste het niet onmiddellijk op. De terroristen barricadeerden de hele buurt en de M.E. moest er bij komen. Het is een beetje onduidelijk wat er daarna gebeurde. Iemand deed iets met het riool, een stinkbom van de een of andere vreselijke soort, in ieder geval een ontploffing die maakte dat een groot deel van de straat praktisch onbewoonbaar werd. De onruststokers hadden toevallig mazzel, of misschien konden ze beter tegen de stank, maar de rest van de bewoners moesten tijdelijk ergens anders worden ondergebracht.

Natuurlijk kwamen ze ook bij ons terecht. Er stonden beneden nog wat winkelpanden leeg. Het gaat slecht met de middenstand vanwege internet. Dat soort pandjes zijn vooral geschikt voor kleine bedrijfjes of kunstenaars. De vluchtelingen pasten er prima in en we maakten er geen problemen van. Ze konden er ook niet zoveel aan doen dat hun straat door een stel idioten onbewoonbaar was gemaakt. En wij zijn geen kinderen meer. Ja, het gaf inderdaad wat meer drukte en zoals dat gaat pasten de nieuwe mensen niet altijd helemaal in. Er was soms bonje. Maar het komt wel goed en zodra die idioten eindelijk door de politie zijn afgevoerd kunnen onze nieuwe medebewoners weer terug. Zo leer je de buurt nog eens kennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten