woensdag 4 december 2013

Het buitenaardse oog - introductie

In een van de buitenarmen van deze melkweg huist een schepsel genaamd mens. Ik zal u niet vermoeien over zijn uiterlijk. Alles dat een soort van intelligentie vertoont doet dit ondanks vorm of kleur van lichaam. Alles dat in staat is de buitenwereld op te merken en er iets van over te brengen op soortgenoten of kinderen en kinds kinderen, zal zich weinig zorgen maken over het uiterlijk. Dat is zoals wij het leren. Mens zelf denkt daar zo nu en dan anders over. 

Mens heeft een verwarrende kijk op zichzelf en de wereld, waarin hoofdzaken blijkbaar gelijk staan aan bijzaken en waarin ellende voorkomend uit die verwarring niet zo belangrijk is als het oplossen van triviale problemen. Een oog chirurgisch recht zetten, een nieuw voertuig met een ander kleurtje, dat is belangrijker dan een lijdend wezen, of dat van de eigen soort is of een ander. Dat mens in wezen diep verwant is aan alles dat leeft, ook aan ons, belet mens niet zich onpeilbaar eenzaam te voelen. Het grootste probleem voor mens blijkt dat niemand het begrijpt, wat overduidelijk voortkomt uit de genoemde verwarring van begrippen. 

Wij hopen hier enige duidelijkheid te scheppen over de verwarring van mens en in het voorbijgaan iets te zeggen over mens zelf, als dier, als soort en als levend object in ons universum. Wij zullen proberen de grootst mogelijke neutraliteit te behouden opdat niemand zich beledigd voelt, maar dat zal niet altijd lukken. Mens doet en denkt dingen die elk levend wezen in het diepst van zijn ziel kan krenken. Wij zullen proberen ook de goede kanten van mens te tonen. Dat is wel degelijk mogelijk. 

Wij raden aan niet zonder begeleiding contact te zoeken met mens. Het kan nogal overhaast reageren, zeker in deze fase van ontwikkeling.


1 opmerking:

  1. http://io9.com/a-new-scientific-model-that-defines-alien-intelligence-1510751824?utm_campaign=socialflow_io9_facebook&utm_source=io9_facebook&utm_medium=socialflow

    BeantwoordenVerwijderen